O IDEE GENIALĂ ÎN STIL BAVAREZ – ȘVAB …

... DE LA SACII DE IUTĂ LA UN MATERIAL IZOLANT MODERN ȘI DE ÎNALTĂ PERFORMANȚĂ

CE LEGĂTURĂ ARE RITTER SPORT CU THERMO JUTE?

Producătorul de ciocolată Ritter Sport are nevoie de o cantitate imensă de saci de iută pentru importul boabelor de cacao. Până acum, după fiecare transport, sacii erau trecuți la deșeuri. Întrucât începând cu 2009, familia Ritter este acționar al firmei THERMO NATUR GmbH & Co. KG din Nördlingen, Bavaria le-a venit o idee genială: să testeze și rezistența fibrelor de iută ca material izolant. Testele au avut rezultate pozitive și ideea a avut succes! Noutatea mondială "THERMO JUTE" este rezultatul senzațional al acestei cooperări ingenioase.

DE CE ESTE IUTA SPECIALĂ?

ESTE UNA DINTRE CELE MAI UTILIZATE FIBRE VEGETALE DIN LUME

Vedetă printre plantele de fibre este plata Corchorus. Este cultivată în mod durabil din punct de vedere biologic și echitabil din punct de vedere social pe soluri aluvionare. În plus față de utilizarea iutei în industria automobilelor și în sectorul artizanal, este transformată în saci de înaltă calitate pentru a transporta boabele de cacao și alte alimente sensibile. Iuta este o plantă anuală și asimilează cantități mari de CO2. Dacă alegeți iuta ca material izolant, economisiți alte fibre naturale cu creștere lentă, cum ar fi lemnul și, astfel, pădurea și locuitorii săi.

THERMO JUTE - IZOLAȚIE SĂNĂTOASĂ, EFICIENTĂ, DURABILĂ

Sacii de transport de la Ritter Sport sunt mărunțiți și prelucrați în materiale izolante de înaltă performanță de către THERMO NATUR. Rezultatul este un produs absolut unic pe piața de izolații: igienic, rezistent la mucegai și cu o protecție puternică împotriva căldurii din timpul verii. Este un produs reciclat 100% cu performanțe de top. Iuta este foarte durabilă datorită structurii sale robuste. În condiții de umiditate, materialul păstrează capilaritatea plantei. Acest lucru garantează un climat interior sănătos.